Overdekt zwembad en sporthal in Winkelsteeg

Winkelsteeg is aangewezen als gebied voor een nieuw zwembad. Ook komt er een sporthal. Er zijn binnen dit gebied 3 locaties overwogen voor het project. Zo zijn het gebied naast de Jan Massinkhal, het parkeerterrein aan de Boekweitweg en Park Winkelsteeg allemaal kanshebber geweest. In december 2022 heeft de gemeenteraad besloten dat het nieuwe zwembad op de locatie Jan Massinkhal komt.

Wat komt er?

Het zwembad bij de Jan Massinkhal heeft straks een wedstrijdbad van 50 meter en een recreatiebad van 25 meter. Ook komt er naar verwachting een 'dubbele' sporthal: met 2 keer 6 zaaldelen (even groot als de huidige sporthal).

Waarom dit project?

Het zwembad vervangt de zwembaden Dukenburg en Nijmegen-West. Deze zijn verouderd en voldoen niet aan de nieuwe eisen voor energiezuinigheid, duurzaamheid en gebruik. Een nieuw zwembad in Winkelsteeg vervangt beide zwembaden. De locatie is gunstig, want het gebied is goed bereikbaar vanuit de verschillende stadsdelen Dukenburg, Nijmegen Nieuw-West en Neerbosch-Oost.

Hoe ver zijn de plannen?

We zijn bezig met het mogelijk maken van de ontwikkelingen voor Stationsomgeving Goffert-NTC. Het zwembad is daar onderdeel van. Voor Stationsomgeving Goffert-NTC wordt een bestemmingsplan voor opgesteld en in procedure gebracht.

Wat merkt u wanneer?

Voor nu is nog niet duidelijk wanneer de verbouwingen van start gaan. Zodra we meer weten, leest u dat hier.