Eyup Sultan Moskee

In de ontwikkeling van Winkelsteeg zal ook de Eyup Sultan Moskee een plaats krijgen in de stationsomgeving.

Wat komt er?

Het wordt een moskee met verschillende functies ernaast, die samen een cultureel centrum vormen. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling die past bij de omgeving. 

In het cultureel centrum komen islamitische gebedsruimten en de daaraan ondersteunende opleidings- en lesruimten. Daarnaast zijn er ook maatschappelijke voorzieningen. Hierbij is te denken aan ontmoetingsruimten, restaurants, een kapper en een bakker.

Waarom dit project?

De Eyup Sultan Moskee is nu gevestigd aan de Vondelstraat. Wat in het verleden is begonnen als een gebouw met alleen een gebedsruimte, is nu uitgegroeid tot een organisatie met meerdere maatschappelijke doelen en bedient de moslimgemeenschap op een diverse wijze. De huidige locatie is inmiddels sterk verouderd en te klein geworden. Daarom is de moskee op zoek gegaan naar een nieuwe plek in Nijmegen voor een nieuw gebedshuis met ondersteunende voorzieningen. 

Het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein is na onderzoek door de gemeente aangewezen als beste plek voor de nieuwbouw. 

Het moskeebestuur heeft geld ingezameld om de nieuwbouw te betalen en de laatste jaren is samen met de gemeente gewerkt aan een zo goed mogelijke plaatsing van de moskee in de gehele ontwikkeling van Winkelsteeg.
 

Hoe ver zijn de plannen?

De moskee is opgenomen in het bestemmingsplan waarmee de bouw mogelijk wordt gemaakt. De komende periode zal het ontwerp verder worden uitgewerkt. Zodra de planning duidelijk is, leest u dat hier.

Wat merkt u wanneer?

Voor nu is nog niet duidelijk wanneer de verbouwingen van start gaan. Zodra we meer weten, leest u dat hier.