Levensader

Het gebied ten zuiden van de Nieuwe Dukenburgseweg (NDW) in Winkelsteeg noemen we de Levensader. Samen met de noordzijde van de NDW vormt de Levensader de ‘ruggengraat’ van Winkelsteeg die de Stationsomgeving Goffert-NTC en Kanaalknoop met elkaar verbindt.

Wat komt er?

Een stedelijke mix van werken en wonen, met de nadruk op dienstverlening en bedrijvigheid. Aan beide kanten van de NDW zijn verschillende gebouwen met bedrijfsruimten en appartementen op de hogere verdiepingen. De NDW krijgt een stedelijke uitstraling met goede verbindingen naar aangrenzende buurten.

Aan de randen komen verschillende bedrijven en dienstverleners. De NDW wordt voornamelijk dé plek waar bewoners en omwonenden naar toe gaan voor de fietsenmaker, een bezoek aan de kapper of een 3D-geprint product. Ook bestaande bedrijven zoals het Dutch Bicycle Center en een muziekschool passen bij dit type dienstverlening.

Waarom dit gebied?

Er komen in het gebied vooral bedrijven in dienstverlening. Daarnaast is er ruimte voor bestaande bedrijven om te blijven of om tot een ontwikkeling te komen. En dat doen ze niet alleen, want de Levensader is een gebied waar zowel de gemeente als grondbezitters samen tot een ontwikkeling kunnen komen.

In de Levensader worden woningen gebouwd binnen verschillende prijsklassen voor verschillende mensen. Deze woningen – vooral appartementen – zullen een goede verbinding hebben naar aangrenzende buurten en plekken binnen Winkelsteeg, maar ook daarbuiten.

Hoe ver zijn de plannen?

Voor nu is nog niet duidelijk hoe ver de plannen zijn. Zodra we meer weten, leest u dat hier.

Wat merkt u wanneer?

Voor nu is nog niet duidelijk wanneer de verbouwingen van start gaan. Zodra we meer weten, leest u dat hier.