Terugblik: informatiebijeenkomst Kanaalknoop Noord

Geschreven op

Op 20 juni kwamen zo’n 40 geïnteresseerden naar de inloopbijeenkomst in de Jan Massinkhal om meer te zien en te horen over de plannen van de gemeente voor dit gebied. Een maquette liet een mogelijke 3D uitwerking van het deelgebied Kanaalknoop zien. In Kanaalknoop noord worden zo’n 2.700 woningen gebouwd. Ook komen er bedrijven en voorzieningen, en is er ruimte voor groen en sporten. 

Goede mix van woningen

Op de maquette is de nieuwe hoogbouw bij de brug over het kanaal (Nieuwe Dukenburgseweg) goed te zien. Een aantal bewoners vindt het jammer dat er zo veel gebouwd gaat worden in Kanaalknoop. Maar we horen ook veel blije geluiden over de mix van woningen in het gebied. Er kwamen vragen of er bijvoorbeeld ook zorgwoningen komen en hoe men straks een woning in het gebied kan krijgen. Het advies is om hiervoor op tijd in te schrijven bij de woningcorporaties, andere verhuurders en lokale makelaars. 

Zorgen over parkeren

Bewoners van de omliggende wijken hebben, net als bij de plannen voor de Stationsomgeving Goffert, zorgen over het parkeren in de Kanaalknoop. Zo zijn er zorgen of de parkeerdruk in hun wijk straks groter wordt als mensen betaald moeten parkeren. Sommige bewoners vinden het niet erg als de auto niet vlakbij staat, anderen wel. Maar er zijn ook positieve geluiden: zolang er maar voldoende voorzieningen dichtbij zijn, is het geen probleem om een auto wat verder weg te parkeren of om geen auto te hebben. 

Ook bij ondernemers leven zorgen over de parkeerdruk, met name bij de Roggeweg. Enkele bedrijven en de ondernemersvereniging van Winkelsteeg waren op de inloopavond aanwezig. 

Wilt u meer weten over de plannen voor het gebied Kanaalknoop, lees dan hier verder.