Positief besluit bestemmingsplan Stationsomgeving Goffert in Winkelsteeg

Geschreven op

Nijmegen bouwt verder aan haar toekomst. De raad heeft op 12 juli 2023 het bestemmingsplan voor Winkelsteeg Stationsomgeving Goffert vastgesteld. De gemeente kan nu verder met de voorbereiding van de bouw. 

Na een lang debat heeft de raad ingestemd met de plannen. Stationsomgeving Goffert is één van de eerste werk- en woongebieden van Winkelsteeg die Nijmegen nu gaat ontwikkelen. Door het verleggen van rijbanen van de Graafseweg en de Neerbosscheweg ter hoogte van Station Goffert is er ruimte voor ruim 1.200 woningen, 100 short-stay eenheden, bedrijven, detailhandel, horeca en een Openbaar vervoer-plein voor bussen. Ook komt aan het Jonkerbosplein een islamitisch cultureel centrum met moskee. Op de plek van de Jan Massinkhal komt een nieuw overdekt zwembad met sporthal.

Noël Vergunst, wethouder Stedelijke ontwikkeling: “Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheden die dit bestemmingsplan biedt. We creëren een dynamisch, groen Winkelsteeg waar wonen en werken naadloos samengaan. Het plan zorgt voor een kwalitatieve impuls voor Winkelsteeg en versterkt tegelijkertijd onze Health & High Tech sector. We bouwen aan een toekomstbestendig Nijmegen." 

Ook zijn we ons ervan bewust dat de bestemmingsplannen die we voor Winkelsteeg maken impact kunnen hebben op inwoners en organisaties in onze stad en gebruikers van het gebied. John Brom, wethouder Economie zegt hierover: "Dit bestemmingsplan is meer dan een ruimtelijke visie. Het is een blauwdruk voor economische groei, het creëert kansen voor werkgelegenheid in onze stad. Het is van cruciaal belang dat we onze inwoners en belanghebbenden actief betrekken bij de uitvoering, en hen duidelijk informeren over de voordelen van deze plannen voor Winkelsteeg."

In september 2023 voert de raad debat over de plannen voor Kanaalknoop-noord. In dat gebied komen ongeveer 2.700 woningen en er komt ruimte voor bedrijven.

Meer informatie