Werken aan de weg

Geschreven op

Het is je vast niet ontgaan. Er wordt hard gewerkt in Winkelsteeg. Op dinsdag 9 april is Heijmans gestart met de werkzaamheden voor het project ‘Hoofdinfrastructuur Winkelsteeg’. In dit artikel vertellen wij jou meer over het doel van de werkzaamheden, waar we op dit moment aan werken én wat de planning is voor de werkzaamheden.

 

Wat is het doel van de werkzaamheden?

Het doel van de werkzaamheden is het samenbrengen van de beide rijbanen van de Neerbosscheweg (s100). Deze rijbanen worden nu nog gescheiden door het terrein dat vaak wordt gebruikt als parkeerterrein. Door het samenbrengen van de rijbanen, creëren we meer ruimte voor de plannen voor Winkelsteeg. Die ruimte vullen we in de toekomst onder andere in met meer groen en een veilig en overzichtelijk fietspad.

Bijschrift bij onderstaande afbeelding: Werkzaamheden aan de Neerbosscheweg (S100). Je staat hier naast de Neerbosscheweg met je rug naar het Nelson Mandelaplein. Je kijkt naar het Goffert station en rechts van je is het appartementencomplex aan de Neerbosscheweg (S100).

Waar wordt op dit moment aan gewerkt?

Heijmans is al flink aan de slag op het parkeerterrein tussen de twee rijbanen van de Neerbosscheweg (S100). Een gedeelte van het parkeerterrein is daardoor afgesloten. We zijn daar gestart met aanleg van de nieuwe rijbaan. Ook zijn de kabels en leidingen verwijderd en verlegd, zodat die straks niet onder de nieuwe weg komen te liggen.

Wat is de planning voor de werkzaamheden?

De maand mei gebruiken we onder andere voor de aanleg van de nieuwe riolering en in juni verwachten we te starten met de bouw van de nieuwe westelijke rijbaan van de S100. 

Ook gaan we aan de slag op het Jonkerbosplein. We zorgen dat de nieuwe rijbaan van de Neerbosscheweg (s100) in de richting van het Goffertpark aansluit op de bestaande westelijke rijbaan van de Weg door Jonkerbos. 

Vervolgens zetten we al het verkeer op de Neerbosscheweg (s100) om naar de oostzijde van het parkeerterrein (de kant van het benzinestation). Vanaf dan wordt ook het terrein dat vaak wordt gebruikt als parkeerterrein - dat midden tussen de rijbanen van de Neerbosscheweg (s100) ligt - afgesloten, zodat er gestart kan worden met de voorbereidingen voor de bouw van de eerste woningen op deze plek in Winkelsteeg.

Hoe ziet de weg er in de toekomst uit?

Volg jij alle veranderingen nog? Misschien niet. Daarom hebben we hieronder een afbeelding bijgevoegd met een overzicht van alle aanpassingen.

Bijschrift bij onderstaande afbeelding: Je ziet hier een schematische weergave van hoe de Neerbosscheweg er in de toekomst uitziet. Proclaimer: Het kan zijn dat de plannen, planningen en afbeeldingen van de ontwikkelingen in Winkelsteeg nog veranderen. 

Blijf op de hoogte!

We hebben ons best gedaan om alles zo te plannen en in te richten dat er op de weg zo min mogelijk hinder is door de werkzaamheden. Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen? Houd onze website in de gaten.