Archeologisch depot

Het archeologisch depot van Nijmegen ligt aan de Nieuwe Dukenburgseweg.

Wat komt er?

We willen het depot zo verbouwen en inrichten dat het onderdak kan bieden aan zowel de gemeentelijke als de provinciale collectie. Het nieuwe depot wordt toekomstbestendig en een stuk groter door de samenvoeging. Daarmee ontstaat de grootste archeologische schatkamer van Nederland: het Archeologisch Depot Nijmegen en Gelderland. De verbouwing van het archeologisch depot maakt het mogelijk om de binnentemperatuur op een efficiƫntere manier te regelen en zo minder energie te verbruiken.

Waarom dit project?

Ons archeologisch depot voldoet niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het depot te verbouwen en uit te breiden. Met de verbouwing voldoen we aan alle wettelijke eisen voor het duurzaam bewaren van collecties. Daarmee draagt de verbouwing bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Nijmegen.

Hoe ver zijn de plannen?

Er is een aannemer geselecteerd en de omgevingsvergunning is verleend. De bouw is in volle gang. Lees hier meer over de aannemer.

Wat merkt u wanneer?

Zoals hierboven vermeld is de bouw in volle gang. Als het project volgens de planning verloopt, dan is de nieuwbouw klaar rond de zomer van 2024.